Värskelt valminud eripruul – Porter!

14-11-2018

Kochi Trahteris saab juba tuleval nädalavahetusel mekkida värskelt valminud Kochi Porterit. Kochi õllemeistri Ardo Eesmäe sõnul on tummine Kochi Porter Eripruul heaks alternatiiviks punaveinile ning seda tasub nautida aeglaselt, väikeste sõõmude kaupa.

Mustjaspruuni, kreemja vahuga porteri pisut suitsuses ja puuviljases aroomis annavad toone erinevad linnased. “Kochi porter on maitselt kergelt veinilaadne ja täidlane ning samas vürtsine ja soojendav. Selle aasta Porter on eelmise aasta omast kuivem. Õlles on tunda küpsete puuviljade maitset, mida rõhutavad kohvi ja mõrushokolaadi bukett. Õlle järelmaitses domineerib rostitud linnaste mõrusus ja vürtsikus,” kirjeldas Eesmäe Kochi porteri eripära. Porterit sobib suurepäraselt serveerida nii tugevate liharoogade kui näiteks ka puuviljade, kookide või kohvi kõrvale. Õlu on valminud Kochi pruulikojas käsitööõllena.

KOOSTISOSAD: Vesi, heledad odralinnased, värvilinnased, röstitud linnased, suitsutatud linnased, humalad, õllepärm